Afrikai harcsa fehérborban
Hozzávalók
- 700 g afrikai harcsafilé 700 g afrikai harcsafilé
- 50 g liszt 50 g liszt
- 50 g zsír 50 g zsír
- 0,5 dl brandy 0,5 dl brandy
- 1,5 dl száraz fehérbor 1,5 dl száraz fehérbor
- 50 g vöröshagyma 50 g vöröshagyma
- 1 csomag petrezselyem zöld 1 csomag petrezselyem zöld
- 120 g gomba 120 g gomba
- 2 gerezd fokhagyma 2 gerezd fokhagyma
- 40 g vaj 40 g vaj
- só só
- őrölt bors őrölt bors
Elkészítés
A halfiléket szeletekre vágjuk, sózzuk, félretesszük, hogy a só átjárja. A vöröshagymát és a petrezselymet finomra vágjuk, a gombát lereszeljük, a fokhagymát szétzúzzuk. A vajat a liszt felével összegyúrjuk és hűtőbe tesszük. A halszeleteket lisztbe mártjuk, mindkét oldalát a felhevített zsírban elősütjük, lapos tűzálló tálba vagy tepsibe tesszük.
A sütőzsírban a hagymát üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a gombát, a petrezselymet, a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, felöntjük a borral és a brandyvel. Kiforraljuk, az elősütött halszeletekre öntjük, és lefedve sütőben készre sütjük. A szeleteket óvatosan kivesszük a pároló fűszeres léből, tálra helyezzük és melegen tartjuk. A levet a vajas liszttel besűrítjük (a forró lébe apró golyókat formázva lassan adagoljuk), közben állandóan keverjük. A besűrített mártással a szeleteket bevonjuk, párolt rizst vagy bármilyen párolt zöldséget adhatunk hozzá.