Afrikai harcsa tepsiben

Hozzávalók

  • 1 db 1-1,5 kg-os afrikai harcsa 1 db 1-1,5 kg-os afrikai harcsa
  • 1,5 dl olívaolaj 1,5 dl olívaolaj
  • 1 evőkanál mustár 1 evőkanál mustár
  • 2 gerezd fokhagyma 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db babérlevél 2 db babérlevél
  • 1 teáskanál mustármag 1 teáskanál mustármag
  • 1 evőkanál Maggi sülthús esszencia 1 evőkanál Maggi sülthús esszencia
  • Vegeta hal fűszerkeverék Vegeta hal fűszerkeverék
  • 5 dkg füstölt szalonna 5 dkg füstölt szalonna

Elkészítés

A megtisztított afrikai harcsát sűrűn beirdalom és egy megfelel? méretű, mély tepsibe teszem úgy, hogy félkört írjon le. Az olivaolajat egy csészében a mustárral, a fűszerekkel, összemorzsolt babérlevéllel és az összezúzott fokhagymával jól összekeverem. A füstölt szalonnát csíkokra vágom és a harcsa irdalásaiban egyenletesen elosztom. Az olajos keverékkel jól bedörzsölöm a halat, még a maradékot is ráöntöm.

Az egész tepsit alufóliával letakarom, és legalább két órán át hidegre teszem de a legjobb, ha egy egész éjszaka áll. Közepes hőmérsékletű sütőben letakarva kb. 20 percig sütöm, majd a fóliát levéve további 15-20 percig sütöm, sűrűn locsolgatva az alatta lévő olajjal.