Al-dunai halleves
Hozzávalók
- 1 kg szálkamentes hal 1 kg szálkamentes hal
 - 10 dkg hagyma 10 dkg hagyma
 - 15 dkg vegyes zöldség 15 dkg vegyes zöldség
 - 2 zöldpaprika 2 zöldpaprika
 - 10 dkg friss paradicsom 10 dkg friss paradicsom
 - 3 dl tejföl 3 dl tejföl
 - 2-3 kávéskanál pirospaprika 2-3 kávéskanál pirospaprika
 - 1 babérlevél 1 babérlevél
 - őrölt bors őrölt bors
 - só só
 - 3 tojássárgája 3 tojássárgája
 
Elkészítés
A hal fejét levágjuk, a halat megtisztítjuk, a húsát lefejtjük a csontról, és feldaraboljuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje, megsózzuk, megszórjuk pirospaprikával, és megfőzzük. A halfejet és a csontot a hagymával, paradicsommal, zöldséggel, zöldpaprikával, babérlevéllel kb. 8 dl vízben erős lángon, egy órán át, főzzük, leszűrjük, és a halhoz öntjük. A tojássárgákat a tejföllel elkeverjük, s a levesbe habarjuk. Ízlés szerint borsozzuk, s ha savanykásabbra akarjuk, tehetünk bele néhány csepp citromlevet vagy kevés ecetet. Csipetkét, vajas galuskát is főzhetünk bele.
Másolás
A link a vágólapra másolva!
