Alufóliában sült hal

Hozzávalók

  • fejenként 1 db halfilé (mélyhűtött tengeri hal fejenként 1 db halfilé (mélyhűtött tengeri hal
  • afrikai harcsa stb.) afrikai harcsa stb.)
  • olívaolaj olívaolaj
  • fokhagyma fokhagyma
  • só só
  • citrom citrom
  • gomba gomba
  • paradicsom paradicsom
  • fűszerek ízlés szerint (oregánó fűszerek ízlés szerint (oregánó
  • bors bors
  • rozmaring rozmaring
  • kakukkfű stb.) kakukkfű stb.)

Elkészítés

Ha mélyhűtött halat használunk előbb olvasszuk fel. A sütőt melegítsük be 200 °C-ra. Egy mozsárban törjük meg a fűszereket és a sót. Keverjünk bele apróra vágott fokhagymát és filénként egy-egy evőkanál olajat. Tépjünk le az alufóliából háromszor olyan széles darabot mint a halszelet. Kenjük meg a fűszeres olajjal kicsit majd helyezzük rá a halfilét és azt már alaposan olajozzuk meg.

Tegyük rá a paradicsom és a gomba szeleteket, majd azokra is kenjünk egy kis fűszeres olajat. Fogjuk össze az alufólia széleit és kétszer-háromszor hajtsuk vissza. Helyezzük be az előremelegített sütőbe 15-20 percre. Ha pirulva szeretnénk a halat akkor az utolsó 5 percre óvatosan nyissuk fel a csomagolást.

Krumplipürét vagy friss salátát tálaljunk mellé és savanyúságot.