Alufóliában sült hal
Hozzávalók
- fejenként 1 db halfilé (mélyhűtött tengeri hal fejenként 1 db halfilé (mélyhűtött tengeri hal
 - afrikai harcsa stb.) afrikai harcsa stb.)
 - olívaolaj olívaolaj
 - fokhagyma fokhagyma
 - só só
 - citrom citrom
 - gomba gomba
 - paradicsom paradicsom
 - fűszerek ízlés szerint (oregánó fűszerek ízlés szerint (oregánó
 - bors bors
 - rozmaring rozmaring
 - kakukkfű stb.) kakukkfű stb.)
 
Elkészítés
Ha mélyhűtött halat használunk előbb olvasszuk fel. A sütőt melegítsük be 200 °C-ra. Egy mozsárban törjük meg a fűszereket és a sót. Keverjünk bele apróra vágott fokhagymát és filénként egy-egy evőkanál olajat. Tépjünk le az alufóliából háromszor olyan széles darabot mint a halszelet. Kenjük meg a fűszeres olajjal kicsit majd helyezzük rá a halfilét és azt már alaposan olajozzuk meg.
Tegyük rá a paradicsom és a gomba szeleteket, majd azokra is kenjünk egy kis fűszeres olajat. Fogjuk össze az alufólia széleit és kétszer-háromszor hajtsuk vissza. Helyezzük be az előremelegített sütőbe 15-20 percre. Ha pirulva szeretnénk a halat akkor az utolsó 5 percre óvatosan nyissuk fel a csomagolást.
Krumplipürét vagy friss salátát tálaljunk mellé és savanyúságot.
