Amur paprikásan
Hozzávalók
- 1,5 kg hal 1,5 kg hal
- 8 dkg zsír 8 dkg zsír
- 5 dl tejföl 5 dl tejföl
- 12 dkg vöröshagyma 12 dkg vöröshagyma
- 3 gr bors 3 gr bors
- 2 dkg paprika 2 dkg paprika
- 3 dkg liszt 3 dkg liszt
- zöldpaprika zöldpaprika
- só só
Elkészítés
A halat megtisztítjuk, daraboljuk, beirdaljuk, sóval, borssal bedörzsöljük, majd állni hagyjuk. Az apróra vágott hagymát a zsírban sárgára pirítjuk, meghintjük a pirospaprikával, kevés vízzel felöntjük és felforraljuk. A halszeleteket egy tűzálló tálba rakjuk, majd ráöntjük a vöröshagymás levet és a liszttel elkevert tejfölt. Forró sütőben 30 percig pároljuk. Sósburgonyával tálaljuk.
Másolás
A link a vágólapra másolva!