Amur paprikásan

Hozzávalók

  • 1,5 kg hal 1,5 kg hal
  • 8 dkg zsír 8 dkg zsír
  • 5 dl tejföl 5 dl tejföl
  • 12 dkg vöröshagyma 12 dkg vöröshagyma
  • 3 gr bors 3 gr bors
  • 2 dkg paprika 2 dkg paprika
  • 3 dkg liszt 3 dkg liszt
  • zöldpaprika zöldpaprika
  • só só

Elkészítés

A halat megtisztítjuk, daraboljuk, beirdaljuk, sóval, borssal bedörzsöljük, majd állni hagyjuk. Az apróra vágott hagymát a zsírban sárgára pirítjuk, meghintjük a pirospaprikával, kevés vízzel felöntjük és felforraljuk. A halszeleteket egy tűzálló tálba rakjuk, majd ráöntjük a vöröshagymás levet és a liszttel elkevert tejfölt. Forró sütőben 30 percig pároljuk. Sósburgonyával tálaljuk.