Amurpaprikás
Hozzávalók
- 1,5 kg-nyi amurderék 1,5 kg-nyi amurderék
- 5 dkg zsír 5 dkg zsír
- egy nagy fej hagyma egy nagy fej hagyma
- 2 zöldpaprika 2 zöldpaprika
- 1 paradicsom 1 paradicsom
- 1 pohár tejföl 1 pohár tejföl
- paprika paprika
- 4 dkg liszt 4 dkg liszt
- só só
Elkészítés
A megtisztított szeleteket sóval bedörzsölöm és állni hagyom. Az apróra vágott hagymát a zsírban sárgára pirítom, rászórom a pirospaprikát, beleteszem a halszeleteket, a cikkekre vágott paradicsomot, a felkarikázott paprikát. Kevés vízzel öntöm fel. Mikor a hal megpuhult, hozzákeverem a habarást. Még néhány percig forralom, majd galuskával tálalom.
Másolás
A link a vágólapra másolva!