Amurpaprikás

Hozzávalók

  • 1,5 kg-nyi amurderék 1,5 kg-nyi amurderék
  • 5 dkg zsír 5 dkg zsír
  • egy nagy fej hagyma egy nagy fej hagyma
  • 2 zöldpaprika 2 zöldpaprika
  • 1 paradicsom 1 paradicsom
  • 1 pohár tejföl 1 pohár tejföl
  • paprika paprika
  • 4 dkg liszt 4 dkg liszt
  • só só

Elkészítés

A megtisztított szeleteket sóval bedörzsölöm és állni hagyom. Az apróra vágott hagymát a zsírban sárgára pirítom, rászórom a pirospaprikát, beleteszem a halszeleteket, a cikkekre vágott paradicsomot, a felkarikázott paprikát. Kevés vízzel öntöm fel. Mikor a hal megpuhult, hozzákeverem a habarást. Még néhány percig forralom, majd galuskával tálalom.