Angolna nyárson sütve
Hozzávalók
- 1 kg angolna 1 kg angolna
- 8 közepes gomba 8 közepes gomba
- 12-16 vastag uborkakarika 12-16 vastag uborkakarika
- 4 közepes 4 közepes
- kemény paradicsom kemény paradicsom
- 16 dkg szalonna 16 dkg szalonna
- 2 evőkanál olaj 2 evőkanál olaj
- 1 citrom leve 1 citrom leve
- 1 késhegynyi fokhagymás só 1 késhegynyi fokhagymás só
- só só
Elkészítés
Az angolnát megnyúzzuk, gondosan megmossuk, leszárítjuk, majd 6-7 cm hosszú darabokra vágjuk, megsózzuk. a szalonnából 12 szeletet vágunk. A gombát megtisztítjuk és tönkjével együtt citromos fővő vízbe tesszük kb. 8 percre. Kivesszük, hűlni hagyjuk. Az alapanyagokat felváltva nyársra húzzuk, körben megsózzuk, citromlével elkevert olajjal megkenjük és meghintjük fokhagymás sóval. Parázs felett megsütjük.
Másolás
A link a vágólapra másolva!