Angolna nyárson sütve

Hozzávalók

  • 1 kg angolna 1 kg angolna
  • 8 közepes gomba 8 közepes gomba
  • 12-16 vastag uborkakarika 12-16 vastag uborkakarika
  • 4 közepes 4 közepes
  • kemény paradicsom kemény paradicsom
  • 16 dkg szalonna 16 dkg szalonna
  • 2 evőkanál olaj 2 evőkanál olaj
  • 1 citrom leve 1 citrom leve
  • 1 késhegynyi fokhagymás só 1 késhegynyi fokhagymás só
  • só só

Elkészítés

Az angolnát megnyúzzuk, gondosan megmossuk, leszárítjuk, majd 6-7 cm hosszú darabokra vágjuk, megsózzuk. a szalonnából 12 szeletet vágunk. A gombát megtisztítjuk és tönkjével együtt citromos fővő vízbe tesszük kb. 8 percre. Kivesszük, hűlni hagyjuk. Az alapanyagokat felváltva nyársra húzzuk, körben megsózzuk, citromlével elkevert olajjal megkenjük és meghintjük fokhagymás sóval. Parázs felett megsütjük.