Angolna sörben sütve

Hozzávalók

  • 90 dkg angolna 90 dkg angolna
  • 10 dkg vöröshagyma 10 dkg vöröshagyma
  • 10 dkg gyökér 10 dkg gyökér
  • 10 dkg citrom 10 dkg citrom
  • 5 g őrölt bors 5 g őrölt bors
  • 5 adag petrezselymes burgonya 5 adag petrezselymes burgonya
  • 4 dl sör 4 dl sör
  • 10 dkg sárgarépa 10 dkg sárgarépa
  • 5 dkg zeller 5 dkg zeller
  • 5 dkg vaj. 5 dkg vaj.

Elkészítés

Az angolnát tisztítjuk, hosszában rézsutosan felszeleteljük, sóval bedörzsöljük. Egy megfelelő méretű tűzálló tálba öntjük a sört, sózzuk, beleteszszük a tisztított és darabolt vegyes zöldséget. őrölt borssal fűszerezzük, citromlével ízesítjük. Fél órai főzés után leszűrjük, majd ebben az alaplében megfőzzük az előkészített halszeleteket. Forrón tálaljuk a levével együtt, petrezselymes burgonya köretet adunk hozzá.