Angolna sörben sütve
Hozzávalók
- 90 dkg angolna 90 dkg angolna
 - 10 dkg vöröshagyma 10 dkg vöröshagyma
 - 10 dkg gyökér 10 dkg gyökér
 - 10 dkg citrom 10 dkg citrom
 - 5 g őrölt bors 5 g őrölt bors
 - 5 adag petrezselymes burgonya 5 adag petrezselymes burgonya
 - 4 dl sör 4 dl sör
 - 10 dkg sárgarépa 10 dkg sárgarépa
 - 5 dkg zeller 5 dkg zeller
 - 5 dkg vaj. 5 dkg vaj.
 
Elkészítés
Az angolnát tisztítjuk, hosszában rézsutosan felszeleteljük, sóval bedörzsöljük. Egy megfelelő méretű tűzálló tálba öntjük a sört, sózzuk, beleteszszük a tisztított és darabolt vegyes zöldséget. őrölt borssal fűszerezzük, citromlével ízesítjük. Fél órai főzés után leszűrjük, majd ebben az alaplében megfőzzük az előkészített halszeleteket. Forrón tálaljuk a levével együtt, petrezselymes burgonya köretet adunk hozzá.
Másolás
A link a vágólapra másolva!
