Bácskai halpaprikás

Hozzávalók

  • (8 személy részére) 75 dkg apró hal (8 személy részére) 75 dkg apró hal
  • 50 dkg kecsege 50 dkg kecsege
  • 50 dkg harcsa 50 dkg harcsa
  • 1,5 kg ponty 1,5 kg ponty
  • 25 dkg csuka 25 dkg csuka
  • 3-4 fej vöröshagyma 3-4 fej vöröshagyma
  • 1-2 zöldpaprika 1-2 zöldpaprika
  • egy csípős paprika egy csípős paprika
  • pirospaprika pirospaprika
  • só só
  • 1 dl bor 1 dl bor
  • 2 paradicsom. 2 paradicsom.

Elkészítés

Az apró halat tisztítsuk meg, és tegyük fel főni 1,5 l vízben. Addig főzzük, amíg a halak széjjel nem főttek. Ez idő alatt tisztítsuk meg a nemes halakat, vágjuk darabokra. A hagymát vágjuk apróra, és tegyük a bogrács aljára. Helyezzük rá a hal-szeleteket és öntsük fel vízzel. A külön megfőzött apró halat, szálkázzuk ki, és a húsát szűrőn áttörve keverjük abba a lébe, amelyben főtt. Amikor a bográcsban a hallé forrni kezd, öntsük bele az áttört apró halat és a bort. Ezután a zöldpaprikát vágjuk karikákra, ugyanígy a paradicsomot is, és a csípős piros-paprikával együtt tegyük a bográcsba. Amikor már majdnem megfőtt a hal, tegyük bele a sót és a pirospaprikát. A bográcsban a hal kb. 45 percnyi főzés után lesz kész. Tálaláskor tegyük külön edénybe a levét, amellyel a metélttésztát esszük. A paprikást utána fogyasszuk.