Bácskai halpaprikás
Hozzávalók
- (8 személy részére) 75 dkg apró hal (8 személy részére) 75 dkg apró hal
 - 50 dkg kecsege 50 dkg kecsege
 - 50 dkg harcsa 50 dkg harcsa
 - 1,5 kg ponty 1,5 kg ponty
 - 25 dkg csuka 25 dkg csuka
 - 3-4 fej vöröshagyma 3-4 fej vöröshagyma
 - 1-2 zöldpaprika 1-2 zöldpaprika
 - egy csípős paprika egy csípős paprika
 - pirospaprika pirospaprika
 - só só
 - 1 dl bor 1 dl bor
 - 2 paradicsom. 2 paradicsom.
 
Elkészítés
Az apró halat tisztítsuk meg, és tegyük fel főni 1,5 l vízben. Addig főzzük, amíg a halak széjjel nem főttek. Ez idő alatt tisztítsuk meg a nemes halakat, vágjuk darabokra. A hagymát vágjuk apróra, és tegyük a bogrács aljára. Helyezzük rá a hal-szeleteket és öntsük fel vízzel. A külön megfőzött apró halat, szálkázzuk ki, és a húsát szűrőn áttörve keverjük abba a lébe, amelyben főtt. Amikor a bográcsban a hallé forrni kezd, öntsük bele az áttört apró halat és a bort. Ezután a zöldpaprikát vágjuk karikákra, ugyanígy a paradicsomot is, és a csípős piros-paprikával együtt tegyük a bográcsba. Amikor már majdnem megfőtt a hal, tegyük bele a sót és a pirospaprikát. A bográcsban a hal kb. 45 percnyi főzés után lesz kész. Tálaláskor tegyük külön edénybe a levét, amellyel a metélttésztát esszük. A paprikást utána fogyasszuk.
