Bakonyi fogas

Hozzávalók

  • 1 kg fogas 1 kg fogas
  • 20 dkg gomba 20 dkg gomba
  • 2 dl tejföl 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál liszt 1 evőkanál liszt
  • 1 kis fej vöröshagyma 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 kávéskanál pirospaprika 1 kávéskanál pirospaprika
  • 5 dl víz 5 dl víz
  • olaj olaj
  • só só

Elkészítés

1 kg-nyi fogast megtisztítjuk, kibelezzük, feldaraboljuk és besózzuk. A fejét és a farkát kb. 5 dl vízben megfőzzük. Egy lapos edényt kivajazunk, belehelyezzük a halszeleteket, ráöntjük a hallét, és sütőben lassan pároljuk. Közben apróra vágunk 1 kis fej vöröshagymát, kevés olajon aranyszínűre pirítjuk, hozzáadunk 1 kávéskanál pirospaprikát, beleteszünk 20 dkg felszeletelt gombát, megsózzuk és megpároljuk.

Ha elkészült, hozzáadunk 2 dl tejfelből és 1 evőkanál lisztből készített habarást, egyet forralunk rajta, majd a halra öntjük.

Galuskával tálaljuk.