Bakonyi fogas
Hozzávalók
- 1 kg fogas 1 kg fogas
- 20 dkg gomba 20 dkg gomba
- 2 dl tejföl 2 dl tejföl
- 1 evőkanál liszt 1 evőkanál liszt
- 1 kis fej vöröshagyma 1 kis fej vöröshagyma
- 1 kávéskanál pirospaprika 1 kávéskanál pirospaprika
- 5 dl víz 5 dl víz
- olaj olaj
- só só
Elkészítés
1 kg-nyi fogast megtisztítjuk, kibelezzük, feldaraboljuk és besózzuk. A fejét és a farkát kb. 5 dl vízben megfőzzük. Egy lapos edényt kivajazunk, belehelyezzük a halszeleteket, ráöntjük a hallét, és sütőben lassan pároljuk. Közben apróra vágunk 1 kis fej vöröshagymát, kevés olajon aranyszínűre pirítjuk, hozzáadunk 1 kávéskanál pirospaprikát, beleteszünk 20 dkg felszeletelt gombát, megsózzuk és megpároljuk.
Ha elkészült, hozzáadunk 2 dl tejfelből és 1 evőkanál lisztből készített habarást, egyet forralunk rajta, majd a halra öntjük.
Galuskával tálaljuk.
Másolás
A link a vágólapra másolva!