Borban párolt ponty, káposztával
Hozzávalók
- (4 személyre) 1 kg ponty (busa (4 személyre) 1 kg ponty (busa
- amur) amur)
- 5 deka vaj vagy margarin 5 deka vaj vagy margarin
- 2 dl száraz fehér bor 2 dl száraz fehér bor
- 1 citrom 1 citrom
- 1 mk. bors 1 mk. bors
- 1 kk. kakukkfű 1 kk. kakukkfű
- 60 deka hordós káposzta 60 deka hordós káposzta
- 2 deci tejföl 2 deci tejföl
- só. só.
Elkészítés
A halat megtisztítjuk, irdaljuk, keserűfogát kivesszük, sózzuk, citromlével bekenjük. Félórát pihenni hagyjuk, szárazra töröljük, fűszerezzük és vajjal bekenjük, kívül-belül. Fenyőből szálkákat hasítunk, egy tűzálló tál aljára keresztben elhelyezzük 5 centis távolságra egymástól. A halat ráhelyezzük és a bort aláöntjük, lefedjük, vagy alufóliával lezárjuk. Közepesen forró sütőbe tesszük 15-20 percig. Addig a káposztát vékony csíkokra vágjuk. Kevés zsíradékkal és vízzel félpuhára pároljuk. A halat kivesszük a sütőből, kifedjük, a káposztát köré helyezzük, tejfölözzük a halat is, és a sütőbe visszahelyezzük, tovább sütjük, ameddig a hal kissé megpirul. Azonnal tálaljuk majd a tányérokban tejfölözhetjük.
Másolás
A link a vágólapra másolva!