Bundás apróhal
Hozzávalók
- 500 g apróhal 500 g apróhal
- 1/3 bögre finomra vágott mogyoróhagyma 1/3 bögre finomra vágott mogyoróhagyma
- vagy más enyhe aromájú hagymafajta vagy más enyhe aromájú hagymafajta
- 2 teáskanál aprított kapor 2 teáskanál aprított kapor
- 2 citrom héja 2 citrom héja
- 2 teáskanál citromlé 2 teáskanál citromlé
- 1/2 bögre liszt 1/2 bögre liszt
- 2 lágyan felvert tojás 2 lágyan felvert tojás
- frissen örölt bors és só frissen örölt bors és só
- ízlés szerint ízlés szerint
- olívaolaj a sütéshez olívaolaj a sütéshez
- citromgerezdek citromgerezdek
Elkészítés
Az apróhalat összedolgozzuk robotgéppel, vagy turmixban.
A masszát tegyük egy edénybe, majd adjuk hozzá a hagymát, kaprot, citromhéjat, citromlevet, lisztet, tojást, sót, valamint a borsot, és alaposan kerjük össze.
Serpenyőbe teszünk olajat, amit felforrósítunk, és a masszát kanalanként beletesszük, kb. 2-3 percig sütjük, vagy még a bundája aranybarna nem lesz.
Citromgerezdekkel tálaljuk.
Másolás
A link a vágólapra másolva!