Bundás apróhal

Hozzávalók

  • 500 g apróhal 500 g apróhal
  • 1/3 bögre finomra vágott mogyoróhagyma 1/3 bögre finomra vágott mogyoróhagyma
  • vagy más enyhe aromájú hagymafajta vagy más enyhe aromájú hagymafajta
  • 2 teáskanál aprított kapor 2 teáskanál aprított kapor
  • 2 citrom héja 2 citrom héja
  • 2 teáskanál citromlé 2 teáskanál citromlé
  • 1/2 bögre liszt 1/2 bögre liszt
  • 2 lágyan felvert tojás 2 lágyan felvert tojás
  • frissen örölt bors és só frissen örölt bors és só
  • ízlés szerint ízlés szerint
  • olívaolaj a sütéshez olívaolaj a sütéshez
  • citromgerezdek citromgerezdek

Elkészítés

Az apróhalat összedolgozzuk robotgéppel, vagy turmixban.

A masszát tegyük egy edénybe, majd adjuk hozzá a hagymát, kaprot, citromhéjat, citromlevet, lisztet, tojást, sót, valamint a borsot, és alaposan kerjük össze.

Serpenyőbe teszünk olajat, amit felforrósítunk, és a masszát kanalanként beletesszük, kb. 2-3 percig sütjük, vagy még a bundája aranybarna nem lesz.

Citromgerezdekkel tálaljuk.