Bundás menyhal

Hozzávalók

  • 1/2 kg menyhal 1/2 kg menyhal
  • 20 dkg liszt (1 púpos evőkanál = 2 dkg) 20 dkg liszt (1 púpos evőkanál = 2 dkg)
  • 3-4 dl sör 3-4 dl sör
  • 2 db tojás 2 db tojás
  • 2-3 gerezd tört fokhagyma vagy fokhagymakrém 2-3 gerezd tört fokhagyma vagy fokhagymakrém
  • delikát ételízesítő delikát ételízesítő
  • 1 evőkanál paprika 1 evőkanál paprika
  • őrölt bors őrölt bors
  • só só
  • olaj a sütéshez olaj a sütéshez

Elkészítés

A hozzávalókat összekeverjük, hogy hasonló állaga legyen mint a palacsintatésztának. A megtisztított menyhalakat beirdaljuk, besózzuk és bekenjük a fokhagymával vagy a fokhagyma krémmel. 10-15 perc múlva beleforgatjuk sima lisztbe, hogy a bunda megmaradjon rajta és utána a masszába bemártjuk és forró olajban aranybarnára sütjük.

Szalmakrumplival tálaljuk.