Bundás menyhal
Hozzávalók
- 1/2 kg menyhal 1/2 kg menyhal
- 20 dkg liszt (1 púpos evőkanál = 2 dkg) 20 dkg liszt (1 púpos evőkanál = 2 dkg)
- 3-4 dl sör 3-4 dl sör
- 2 db tojás 2 db tojás
- 2-3 gerezd tört fokhagyma vagy fokhagymakrém 2-3 gerezd tört fokhagyma vagy fokhagymakrém
- delikát ételízesítő delikát ételízesítő
- 1 evőkanál paprika 1 evőkanál paprika
- őrölt bors őrölt bors
- só só
- olaj a sütéshez olaj a sütéshez
Elkészítés
A hozzávalókat összekeverjük, hogy hasonló állaga legyen mint a palacsintatésztának. A megtisztított menyhalakat beirdaljuk, besózzuk és bekenjük a fokhagymával vagy a fokhagyma krémmel. 10-15 perc múlva beleforgatjuk sima lisztbe, hogy a bunda megmaradjon rajta és utána a masszába bemártjuk és forró olajban aranybarnára sütjük.
Szalmakrumplival tálaljuk.
Másolás
A link a vágólapra másolva!