Busa pörkölt

Hozzávalók

  • 1 kg hal 1 kg hal
  • 12 dkg zsír 12 dkg zsír
  • 15 dkg vöröshagyma 15 dkg vöröshagyma
  • 2 dkg pirospaprika 2 dkg pirospaprika
  • 3 dkg só 3 dkg só
  • 15 dkg paradicsom 15 dkg paradicsom
  • 25 dkg zöldpaprika (vagy ennek megfelelő lecsókonzerv) 25 dkg zöldpaprika (vagy ennek megfelelő lecsókonzerv)
  • törött bors törött bors

Elkészítés

Megtisztított halat felhasítjuk, és belső részét eltávolítjuk. Fejét, farkát levágjuk, a törzsét irdaljuk, és ujjnyi széles szeletekre vágjuk. A szeleteket sóval bedörzsöljük. Forró zsírban reszelt hagymát sárgás pirosra sütünk. Hintünk rá paprikát, törött borsot, megkeverjük, és bele tesszük a megtisztított, felszeletelt paradicsomot, a karikára vágott zöldpaprikát, kevés vízzel felöntjük, és 30 percig együtt forraljuk. A megózott haldarabokat, zománcozott tepsibe rakjuk, és leöntjük az elkészített alaplével. Sütőben közepes tűzön puhára pároljuk. Sós vízben főtt burgonyával tálaljuk.