Busa pörkölt
Hozzávalók
- 1 kg hal 1 kg hal
- 12 dkg zsír 12 dkg zsír
- 15 dkg vöröshagyma 15 dkg vöröshagyma
- 2 dkg pirospaprika 2 dkg pirospaprika
- 3 dkg só 3 dkg só
- 15 dkg paradicsom 15 dkg paradicsom
- 25 dkg zöldpaprika (vagy ennek megfelelő lecsókonzerv) 25 dkg zöldpaprika (vagy ennek megfelelő lecsókonzerv)
- törött bors törött bors
Elkészítés
Megtisztított halat felhasítjuk, és belső részét eltávolítjuk. Fejét, farkát levágjuk, a törzsét irdaljuk, és ujjnyi széles szeletekre vágjuk. A szeleteket sóval bedörzsöljük. Forró zsírban reszelt hagymát sárgás pirosra sütünk. Hintünk rá paprikát, törött borsot, megkeverjük, és bele tesszük a megtisztított, felszeletelt paradicsomot, a karikára vágott zöldpaprikát, kevés vízzel felöntjük, és 30 percig együtt forraljuk. A megózott haldarabokat, zománcozott tepsibe rakjuk, és leöntjük az elkészített alaplével. Sütőben közepes tűzön puhára pároljuk. Sós vízben főtt burgonyával tálaljuk.
Másolás
A link a vágólapra másolva!