Citromos tőkehal

Hozzávalók

  • 500 g tőkehalfilé 500 g tőkehalfilé
  • 1 teáskanál só 1 teáskanál só
  • pici fehérbors pici fehérbors
  • 1 citrom reszelt héja és leve 1 citrom reszelt héja és leve
  • 1 póréhagyma 1 póréhagyma
  • 2 dl tejszín 2 dl tejszín
  • 1 dl reszelt sajt (pl. trapista) 1 dl reszelt sajt (pl. trapista)

Elkészítés

Kapcsold be a sütőt 225 fokra. Tedd a halat egy tűzálló tálba: fűszerezd sóval, fehérborssal a citrom reszelt héjával és kifacsart levével. A megmosott póréhagymát vágd fel karikára és oszd el egyenletesen a halon. Öntsd rá a tejszínt és szórd meg a reszelt sajttal. A sütő alsó részén süsd a halat 20-30 percig. Tálald főtt burgonyával, citromgerezddel és párolt zöldséggel.