Csuka káposztásan
Hozzávalók
- 2 kg-os csuka 2 kg-os csuka
- 1 kg savanyú káposzta 1 kg savanyú káposzta
- 10 dkg vöröshagyma 10 dkg vöröshagyma
- 6 dkg liszt 6 dkg liszt
- 1 dkg paprika 1 dkg paprika
- 8 dkg zsír 8 dkg zsír
- 3 dl tejföl 3 dl tejföl
- só só
Elkészítés
A halat megtisztítjuk, fejét, farkát levágjuk, 6 egyenlő részre vágjuk. A törzsdarabokat mélyen beirdaljuk. Fejét, farkát, valamint a belsőségeket a hagymával megfőzzük, majd áttörjük. Az így kapott lébe tesszük fel a káposztát főni. A haldarabokat megsózzuk, paprikás lisztben megforgatjuk, forró zsírban kisütjük. Mikor a káposzta puha, felét kiszedjük, beletesszük a sült haldarabokat, majd rá vissza a kiszedett káposztát. A tetejét meglocsoljuk tejföllel és a süt?ben 15 percig sütjük.
Másolás
A link a vágólapra másolva!