Csuka káposztásan

Hozzávalók

  • 2 kg-os csuka 2 kg-os csuka
  • 1 kg savanyú káposzta 1 kg savanyú káposzta
  • 10 dkg vöröshagyma 10 dkg vöröshagyma
  • 6 dkg liszt 6 dkg liszt
  • 1 dkg paprika 1 dkg paprika
  • 8 dkg zsír 8 dkg zsír
  • 3 dl tejföl 3 dl tejföl
  • só só

Elkészítés

A halat megtisztítjuk, fejét, farkát levágjuk, 6 egyenlő részre vágjuk. A törzsdarabokat mélyen beirdaljuk. Fejét, farkát, valamint a belsőségeket a hagymával megfőzzük, majd áttörjük. Az így kapott lébe tesszük fel a káposztát főni. A haldarabokat megsózzuk, paprikás lisztben megforgatjuk, forró zsírban kisütjük. Mikor a káposzta puha, felét kiszedjük, beletesszük a sült haldarabokat, majd rá vissza a kiszedett káposztát. A tetejét meglocsoljuk tejföllel és a süt?ben 15 percig sütjük.