Csukafilé fűszeres vajjal

Hozzávalók

  • 2 db csukafilé (600 g) 2 db csukafilé (600 g)
  • 2 teáskanál só 2 teáskanál só
  • a fűszeres vajhoz: 50 g vaj a fűszeres vajhoz: 50 g vaj
  • 1 teáskanál csombor 1 teáskanál csombor
  • 1 teáskanál tárkony 1 teáskanál tárkony
  • 1 csokor petrezselyem 1 csokor petrezselyem
  • 1 evőkanál száraz vermut 1 evőkanál száraz vermut

Elkészítés

Sózd be a csukafiléket. Keverd simára a vajat. A fűszereket törd össze mozsárban és a petrezselymet aprítsd fel. Keverd a vajba a fűszereket és a vermutot. Kend be a filéket a fűszeres vajjal a maradékot oszd el a tetején. Tedd a halakat egy kivajazott tálba és süsd 200 fokon 30 percig. Locsold meg a szafttal néha-néha. Szervírozd tört burgonyával és párolt zöldségekkel.