Csukapörkölt

Hozzávalók

  • 1-2 kg-os megtisztított csuka 1-2 kg-os megtisztított csuka
  • só só
  • 2 db vöröshagyma 2 db vöröshagyma
  • 1 db zöldpaprika 1 db zöldpaprika
  • 6-7 evőkanál olaj 6-7 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál pirospaprika 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 babérlevél 1 babérlevél
  • 2 gerezd fokhagyma 2 gerezd fokhagyma
  • fél teáskanál őrölt bors fél teáskanál őrölt bors
  • 1 kisebb paradicsom 1 kisebb paradicsom
  • 1-1 teáskanál ételízesítő por 1-1 teáskanál ételízesítő por
  • cseresznyepaprika krém cseresznyepaprika krém
  • őrölt köménymag őrölt köménymag

Elkészítés

A konyhakész csukát kétujjnyi vastag szeletekre vágjuk és besózzuk. A hagymát megtisztítjuk, a paprikát kicsumázzuk, mindkettőt apróra vágjuk és bográcsban vagy lábasban, az olajon megfonnyasztjuk. A pirospaprikával megszórjuk és 2-2,5 dl. vízzel felöntjük. Amint felforrt, a haldarabokat belerakjuk. és a babérlevelet meg a zúzott fokhagymát beleszórjuk, megborsozzuk. A felaprított paradicsom, ételízesítő por, cseresznyepaprika krém meg köménymag is belekerül. Annyi vizet öntünk rá, amennyi majdnem ellepi. Kislángon, lefödve, többször megkeverve kb. 30 perc alatt megpároljuk. Köretnek jóféle túrós csusza illik hozzá.