Dióval töltött csuka
Hozzávalók
- 1 másfél kg-os csuka 1 másfél kg-os csuka
- 2 dl tej 2 dl tej
- 20 dkg vaj 20 dkg vaj
- 20 dkg darált dió 20 dkg darált dió
- 2 tojás 2 tojás
- 1 zsemle 1 zsemle
- 1 dl tejföl 1 dl tejföl
- fél citrom fél citrom
- őrölt bors őrölt bors
- só só
- majoránna majoránna
Elkészítés
A tejben megáztatott, majd kinyomkodott zsemlét összedolgozzuk a tojások sárgáival, a dióval, majoránnával, kevés sóval és borssal. Habbá verjük a tojásfehérjéket, és óvatosan a masszához keverjük. A megtisztított halat megtöltjük a töltelékkel, és összetűzzük. Kivajazott tepsiben, sütőpapíron szép pirosra sütjük. Végül felszeleteljük, tálra tesszük, és a tejföllel besűrített levével meglocsolva tesszük asztalra.
Másolás
A link a vágólapra másolva!