Dióval töltött csuka

Hozzávalók

  • 1 másfél kg-os csuka 1 másfél kg-os csuka
  • 2 dl tej 2 dl tej
  • 20 dkg vaj 20 dkg vaj
  • 20 dkg darált dió 20 dkg darált dió
  • 2 tojás 2 tojás
  • 1 zsemle 1 zsemle
  • 1 dl tejföl 1 dl tejföl
  • fél citrom fél citrom
  • őrölt bors őrölt bors
  • só só
  • majoránna majoránna

Elkészítés

A tejben megáztatott, majd kinyomkodott zsemlét összedolgozzuk a tojások sárgáival, a dióval, majoránnával, kevés sóval és borssal. Habbá verjük a tojásfehérjéket, és óvatosan a masszához keverjük. A megtisztított halat megtöltjük a töltelékkel, és összetűzzük. Kivajazott tepsiben, sütőpapíron szép pirosra sütjük. Végül felszeleteljük, tálra tesszük, és a tejföllel besűrített levével meglocsolva tesszük asztalra.