Dióval töltött csuka II.

Hozzávalók

  • 1 kg csuka 1 kg csuka
  • 2 db briós 2 db briós
  • 2 db tojás 2 db tojás
  • 15 dkg dió 15 dkg dió
  • só só
  • őrölt fehér bors őrölt fehér bors
  • 3-4 evőkanál olaj 3-4 evőkanál olaj

Elkészítés

A csukát megtisztítjuk és a fejét-uszonyát levágjuk majd a hal törzsét megmossuk. A gerincét és a szálkákat úgy kell eltávolítani, hogy a két egyforma vastagságú filé egybe maradjon és így könnyen tölthető legyen. A halcsontokról a maradék húst lefaragjuk és mixerrel felaprítjuk. A briósokat vízben áztatás után kifacsarva a felaprított halhoz adjuk majd a tojásokkal, borssal és sóval összekeverjük. A diót le kell forrázni, hogy a barna héja könnyen eltávolítható legyen. Apróra vágva hozzáadjuk a töltelékhez majd beletöltjük a csukába egyenletesen. Összehajtás után tűzálló zsineggel összekötjük és a megolajozott tepsibe rakjuk. Öntünk alá 1-2 dl vizet, olajjal meglocsoljuk és 180 fokon (légkeveréses sütőben 160 fok) 35 percig sütjük. Fölszeletelve és a levével meglocsolva tálaljuk.