Dorozsmai ponty

Hozzávalók

  • 1,5 kg. ponty 1,5 kg. ponty
  • 25 dkg gomba 25 dkg gomba
  • 25 dkg csuszatészta 25 dkg csuszatészta
  • 10 dkg vöröshagyma 10 dkg vöröshagyma
  • 2 dkg pirospaprika 2 dkg pirospaprika
  • 10 dkg zsír 10 dkg zsír
  • só só
  • 10 dkg füstölt szalonna 10 dkg füstölt szalonna

Elkészítés

A kellően megtisztított halat irdaljuk, feldaraboljuk, besózzuk, és kevés forró zsírban hirtelen átsütjük. A megmaradt zsírban az apróra vágott hagymát és szalonnát megpirítjuk, beletesszük a pirospaprikát, a szeletekre vágott gombát, kevés vízzel felöntjük, és puhára pároljuk. Kifőzzük a csuszatésztát, majd leszűrjük, és összekeverjük a gombapörkölttel. Erre tesszük a kisütött halszeleteket, és tálaljuk.