Dorozsmai ponty
Hozzávalók
- 1,5 kg. ponty 1,5 kg. ponty
- 25 dkg gomba 25 dkg gomba
- 25 dkg csuszatészta 25 dkg csuszatészta
- 10 dkg vöröshagyma 10 dkg vöröshagyma
- 2 dkg pirospaprika 2 dkg pirospaprika
- 10 dkg zsír 10 dkg zsír
- só só
- 10 dkg füstölt szalonna 10 dkg füstölt szalonna
Elkészítés
A kellően megtisztított halat irdaljuk, feldaraboljuk, besózzuk, és kevés forró zsírban hirtelen átsütjük. A megmaradt zsírban az apróra vágott hagymát és szalonnát megpirítjuk, beletesszük a pirospaprikát, a szeletekre vágott gombát, kevés vízzel felöntjük, és puhára pároljuk. Kifőzzük a csuszatésztát, majd leszűrjük, és összekeverjük a gombapörkölttel. Erre tesszük a kisütött halszeleteket, és tálaljuk.
Másolás
A link a vágólapra másolva!