Ecetes pácolt márna

Hozzávalók

  • Márna filék rántva kb. 600-800g Márna filék rántva kb. 600-800g
  • 2-3 hagyma szeletekre vágva 2-3 hagyma szeletekre vágva
  • babérlevél babérlevél
  • egész fekete bors egész fekete bors
  • mustármag mustármag
  • ecet ecet
  • olaj olaj
  • cukor cukor
  • ízlés szerint ízlés szerint

Elkészítés

A kirántott halszeleteket leszárítjuk majd a karikára vágott hagymával sorosan egy edényben, jénaiban egymásra rakjuk. A hal és hagymaszeletek közé rakunk babérlevelet és szórjunk borsot, mustármagot. A rétegelést hagymasorral fejezzük be.

Vízből, ecetből, cukorból ízlés szerint öntetet készítünk. Felforraljuk, majd ráöntjük a halra. Hideg helyen tároljuk 3-5 napig.

Ecetes hagymás burgonyasalátával tálaljuk.