Egészben sült keszeg kapros-fokhagymás vajjal

Hozzávalók

  • 10 db keszeg kb. 250 g 10 db keszeg kb. 250 g
  • vaj a sütéshez,  200 g vaj a fűszeres vajhoz vaj a sütéshez,  200 g vaj a fűszeres vajhoz
  • 1 gerezd finomra vágott fokhagyma 1 gerezd finomra vágott fokhagyma
  • 1/2 dl aprított kapor 1/2 dl aprított kapor
  • kevés citromlé kevés citromlé
  • só só
  • fehér bors fehér bors

Elkészítés

Tisztítsd meg a keszeget, vágd le a fejét. Sózd be a halat majd süsd ki a vajon ropogósra. Borsozd és sózd meg ismét.

Keverd a vajat habosra, add hozzá a kaprot és a fokhagymát. Ízesítsd citromlével, sóval.

Tálald a sült keszeget a fűszeres vajjal és főtt burgonyával.