Egészben sütött süllő
Hozzávalók
- 2 tisztított egész süllő 2 tisztított egész süllő
 - 1 evőkanál 1 evőkanál
 - halfűszer-keverék halfűszer-keverék
 - 0,5 I olaj 0,5 I olaj
 - 3 evőkanál 3 evőkanál
 - zsemlemorzsa zsemlemorzsa
 - 1 citrom 1 citrom
 - só só
 
Elkészítés
A megtisztított süllők gerincét a hasüreg felőli oldalon két helyen átvágom úgy, hogy a halhús ne sérüljön meg. A hal külső részén 4-5 helyen 2-3 mm mélyen bevagdosom a húst, sóval és halfűszer-keverékkel bedörzsölöm, majd hűtőszekrényben 2 óráig pihentetem, hogy a fűszerek jól átjárják.
Kerek serpenyőben felforrósítom az olajat. Az előkészített halat zsemlemorzsában megforgatom, és úgy sütöm meg a serpenyő oldalához húzva, hogy félkör alakot vegyen fel. A sütési idő kb. 15 perc. Mindkét oldalát meg kell sütni!
Hasábburgonyával tálalom, citromgerezddel díszítem, és külön csészében tartármártást vagy majonézes salátát kínálok hozzá.
Másolás
A link a vágólapra másolva!
