Egészben sütött süllő

Hozzávalók

  • 2 tisztított egész süllő 2 tisztított egész süllő
  • 1 evőkanál 1 evőkanál
  • halfűszer-keverék halfűszer-keverék
  • 0,5 I olaj 0,5 I olaj
  • 3 evőkanál 3 evőkanál
  • zsemlemorzsa zsemlemorzsa
  • 1 citrom 1 citrom
  • só só

Elkészítés

A megtisztított süllők gerincét a hasüreg felőli oldalon két helyen átvágom úgy, hogy a halhús ne sérüljön meg. A hal külső részén 4-5 helyen 2-3 mm mélyen bevagdosom a húst, sóval és halfűszer-keverékkel bedörzsölöm, majd hűtőszekrényben 2 óráig pihentetem, hogy a fűszerek jól átjárják.

Kerek serpenyőben felforrósítom az olajat. Az előkészített halat zsemlemorzsában megforgatom, és úgy sütöm meg a serpenyő oldalához húzva, hogy félkör alakot vegyen fel. A sütési idő kb. 15 perc. Mindkét oldalát meg kell sütni!

Hasábburgonyával tálalom, citromgerezddel díszítem, és külön csészében tartármártást vagy majonézes salátát kínálok hozzá.