Fóliában sült csuka

Hozzávalók

  • (4 személyre): 1,2 kg-os megtisztított csuka (4 személyre): 1,2 kg-os megtisztított csuka
  • 5 dkg szalonna 5 dkg szalonna
  • 6 szardella 6 szardella
  • kevés olaj kevés olaj
  • só só
  • bors bors

Elkészítés

A csukát kibelezzük, a bőrét lehúzzuk. Szalonnával megtűzdeljük, olajjal, sóval, borssal bedörzsöljük. Zsírpapírba vagy fóliába csavarjuk, és forró sütőben megsütjük. Ha kész, kivesszük a fóliából, előmelegített tálra helyezzük, és a saját levével meglocsoljuk. Az alul megadott hozzávalókból jól kikevert mártást készítünk, és külön mártásos csészében a hallal együtt tálaljuk.

Mártás: 3 dl majonéz, 1 evőkanál mustár, 1 evőkanál finomra vágott kapribogyó és ecetes uborka vegyesen, 1 evőkanál petrezselyemzöld és majoránna fele-fele arányban, 1/2 evőkanál szardellapaszta, 1 csipetnyi törött bors.