Főtt tőkehalfilé tojásszósszal

Hozzávalók

  • 600 g tőkehalfilé 600 g tőkehalfilé
  • 1/2 teáskanál só 1/2 teáskanál só
  • 5 dl hal alaplé 5 dl hal alaplé
  • 1 tojás 1 tojás
  • 1 1/2 evőkanál liszt 1 1/2 evőkanál liszt
  • 3 dl tej 3 dl tej
  • só só
  • fehér bors fehér bors
  • 2 evőkanál aprított petrezselyem 2 evőkanál aprított petrezselyem

Elkészítés

Kezd a szósszal: főzd keményre a tojást majd darabold fel apróra. Keverd össze a lisztet a tejjel egy lábasban. Főzd fel majd ízesítsd sóval, borssal.

Egy másik lábasban melegítsd fel a hal alaplevet. porciózd a halat, sózd majd tedd az alaplébe. Alacsony hőfokon, fedő alatt kb. 3 percig főzd. Ezután vedd ki a halat és tartsd melegen.

Vedd elő a szósz és melegítsd fel újra. Óvatosan dolgozd bele a petrezselymet  és a tojást a meleg szószba. Tálald a halat a szósszal, főtt burgonyával és párolt zöldborsóval.