Főtt tőkehalfilé tojásszósszal
Hozzávalók
- 600 g tőkehalfilé 600 g tőkehalfilé
- 1/2 teáskanál só 1/2 teáskanál só
- 5 dl hal alaplé 5 dl hal alaplé
- 1 tojás 1 tojás
- 1 1/2 evőkanál liszt 1 1/2 evőkanál liszt
- 3 dl tej 3 dl tej
- só só
- fehér bors fehér bors
- 2 evőkanál aprított petrezselyem 2 evőkanál aprított petrezselyem
Elkészítés
Kezd a szósszal: főzd keményre a tojást majd darabold fel apróra. Keverd össze a lisztet a tejjel egy lábasban. Főzd fel majd ízesítsd sóval, borssal.
Egy másik lábasban melegítsd fel a hal alaplevet. porciózd a halat, sózd majd tedd az alaplébe. Alacsony hőfokon, fedő alatt kb. 3 percig főzd. Ezután vedd ki a halat és tartsd melegen.
Vedd elő a szósz és melegítsd fel újra. Óvatosan dolgozd bele a petrezselymet és a tojást a meleg szószba. Tálald a halat a szósszal, főtt burgonyával és párolt zöldborsóval.
Másolás
A link a vágólapra másolva!