Füstölt hal burgonyával és kelkáposztával
Hozzávalók
- 30 dkg füstölt hal 30 dkg füstölt hal
- 1 evőkanál petrezselyemzöld apróra vágva 1 evőkanál petrezselyemzöld apróra vágva
- 4 szál újhagyma 4 szál újhagyma
- 2 evőkanál napraforgóolaj 2 evőkanál napraforgóolaj
- só só
- frissen őrölt fekete bors frissen őrölt fekete bors
- 1 kg burgonya 1 kg burgonya
- 1/2 fej kelkáposzta 1/2 fej kelkáposzta
Elkészítés
Meghámozzuk és megmossuk a burgonyát, majd felvágjuk fél centis kockákra. Az olajat felforrósítjuk egy serpenyőben és 15-20 percig pirítjuk benne a burgonyakockákat majd sózzuk és borsozzuk. Az újhagymát és a kelkáposztát megtisztítjuk és megmossuk. Az újhagymát vékony karikákra, a halat és a kelkáposztát vékony szeletekre vágjuk. A hagymát és a kelkáposztát a burgonyához keverjük és együtt tovább pirítjuk 4-5 percig amíg a krumpli ropogós és a kelkáposzta puha lesz. Adjuk hozzá a füstölt halat és a petrezselymet és melegítsük addig amíg a hal át nem forrósodik. Ízlés szerint ízesítsük sóval és borssal.
Használhatunk füstölt halnak laposhalat amit a hűtős pultoknál vagy vákumcsomagolásban lehet megvásárolni.
Másolás
A link a vágólapra másolva!