Gombás süllőszeletek
Hozzávalók
- 1 kg süllő 1 kg süllő
- 1 db vöröshagyma 1 db vöröshagyma
- 50 dkg csipkegomba 50 dkg csipkegomba
- 2 teáskanál apróra vágott petrezselyemzöld 2 teáskanál apróra vágott petrezselyemzöld
- 1 evőkanál pirospaprika 1 evőkanál pirospaprika
- 1 dl étolaj 1 dl étolaj
- 5 dkg vaj 5 dkg vaj
- 2 dl tejföl 2 dl tejföl
- 10 dkg liszt 10 dkg liszt
- só só
- bors bors
Elkészítés
A süllőszeleteket megsózzuk, megborsozzuk majd lisztbe forgatjuk és forró olajban megsütjük. A gombamártáshoz a hagymát apróra vágjuk majd vajban megpirítjuk. A gombát apróra vágjuk és a pirított hagymával, pirospaprikával fedő alatt megpirtjuk. A lisztet a tejföllel elkeverjük, ráöntjük a gombára majd hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet. A megsütött halszeleteket tálra rakjuk és a mártást köré öntjük. Köretnek főtt burgonya illik hozzá.
Másolás
A link a vágólapra másolva!