Gombás süllőszeletek

Hozzávalók

  • 1 kg süllő 1 kg süllő
  • 1 db vöröshagyma 1 db vöröshagyma
  • 50 dkg csipkegomba 50 dkg csipkegomba
  • 2 teáskanál apróra vágott petrezselyemzöld 2 teáskanál apróra vágott petrezselyemzöld
  • 1 evőkanál pirospaprika 1 evőkanál pirospaprika
  • 1 dl étolaj 1 dl étolaj
  • 5 dkg vaj 5 dkg vaj
  • 2 dl tejföl 2 dl tejföl
  • 10 dkg liszt 10 dkg liszt
  • só só
  • bors bors

Elkészítés

A süllőszeleteket megsózzuk, megborsozzuk majd lisztbe forgatjuk és forró olajban megsütjük. A gombamártáshoz a hagymát apróra vágjuk majd vajban megpirítjuk. A gombát apróra vágjuk és a pirított hagymával, pirospaprikával fedő alatt megpirtjuk. A lisztet a tejföllel elkeverjük, ráöntjük a gombára majd hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet. A megsütött halszeleteket tálra rakjuk és a mártást köré öntjük. Köretnek főtt burgonya illik hozzá.