Gombás-tejszínes halfilé

Hozzávalók

  • 70-80 dkg szálkamentes halfilé 70-80 dkg szálkamentes halfilé
  • 1 mokkáskanál csemege pirospaprika 1 mokkáskanál csemege pirospaprika
  • 3 evőkanál liszt 3 evőkanál liszt
  • 1 közepes vöröshagyma 1 közepes vöröshagyma
  • 10 dkg vaj 10 dkg vaj
  • 20-25 dkg csipkegomba ( de lehet más is) 20-25 dkg csipkegomba ( de lehet más is)
  • 1 dl tej 1 dl tej
  • 2 dl főzőtejszín 2 dl főzőtejszín
  • egy kupica konyak egy kupica konyak
  • só só
  • őrölt fekete bors őrölt fekete bors

Elkészítés

A halat kisebb szeletekre vágjuk, majd a pirospaprikával fűszerezett 2 evőkanáknyi lisztben megforgatjuk. A hagymát megtisztítjuk, lereszeljük vagy finomra vágjuk, és a vajjal együtt egy mikrohullámot álló edénybe tesszük és 2 percig pároljuk (600 W). A gombát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk, a hagymára dobjuk. Lefedve, változatlan teljesítménnyel 3 percig pároljuk. A tejet a maradék 1 kanálnyi liszttel, sóval, borssal, a tejszínnel mixerbe töltjük és kicsit pépesítjük. Adagonként a gombára öntjük úgy, hogy közben a halat is belerétegezzük. Lefedve 15 percig pároljuk tovább a mikrosütőben. Közben egyszer-kétszer a halat óvatosan megmozdítva megkeverjük, vigyázva hogy el ne törjön. 5 percnyi pihentetés után tálaljuk. Párolt rizs illik köretnek hozzá.