Gombás-tejszínes halfilé
Hozzávalók
- 70-80 dkg szálkamentes halfilé 70-80 dkg szálkamentes halfilé
- 1 mokkáskanál csemege pirospaprika 1 mokkáskanál csemege pirospaprika
- 3 evőkanál liszt 3 evőkanál liszt
- 1 közepes vöröshagyma 1 közepes vöröshagyma
- 10 dkg vaj 10 dkg vaj
- 20-25 dkg csipkegomba ( de lehet más is) 20-25 dkg csipkegomba ( de lehet más is)
- 1 dl tej 1 dl tej
- 2 dl főzőtejszín 2 dl főzőtejszín
- egy kupica konyak egy kupica konyak
- só só
- őrölt fekete bors őrölt fekete bors
Elkészítés
A halat kisebb szeletekre vágjuk, majd a pirospaprikával fűszerezett 2 evőkanáknyi lisztben megforgatjuk. A hagymát megtisztítjuk, lereszeljük vagy finomra vágjuk, és a vajjal együtt egy mikrohullámot álló edénybe tesszük és 2 percig pároljuk (600 W). A gombát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk, a hagymára dobjuk. Lefedve, változatlan teljesítménnyel 3 percig pároljuk. A tejet a maradék 1 kanálnyi liszttel, sóval, borssal, a tejszínnel mixerbe töltjük és kicsit pépesítjük. Adagonként a gombára öntjük úgy, hogy közben a halat is belerétegezzük. Lefedve 15 percig pároljuk tovább a mikrosütőben. Közben egyszer-kétszer a halat óvatosan megmozdítva megkeverjük, vigyázva hogy el ne törjön. 5 percnyi pihentetés után tálaljuk. Párolt rizs illik köretnek hozzá.