Grillezett afrikai harcsa salátával
Hozzávalók
- (2 személyre) 2 db afrikai harcsa filé (2 személyre) 2 db afrikai harcsa filé
- olivaolaj olivaolaj
- friss fűszernövények) (petrezselyem friss fűszernövények) (petrezselyem
- majoranna majoranna
- kapor kapor
- zeller) fokhagyma zeller) fokhagyma
- tengeri só tengeri só
- 1 pohár natúr joghurt vagy kefir 1 pohár natúr joghurt vagy kefir
- újburgonya újburgonya
- pár csepp citromlé pár csepp citromlé
- alufólia alufólia
- száraz fehér bor száraz fehér bor
Elkészítés
1/2 dl olivaolajban alaposan elkeverek pár csepp citromlevet, zúzott fokhagymát, a fűszereket, és az apróra vágott zellert. Kb. 1 órára beleforgatom a halfiléket, és a hűtőbe teszem. A burgonyát tisztítás után egyben megfőzöm, kihűlés után felkarikázom. A halfiléket lecsöpögtetem, alufóliába tekerem, és mielőtt lezárnám a "csomagocskákat", kevés száraz fehérbort locsolok rá.
Sütőben kb. 20 percig a lezárt fóliában párolom, majd a sütő grillező részén kb. 5-10 percig a fólia kinyitása után pirosra grillezem. A kefirben vagy joghurtban elkeverek 1 kiskanál olivaolajat, és a friss, apróra vágott kaprot, némi tengeri sót, és a burgonyákkal óvatosan összekeverem. A halfilé mellé tálalom.
Másolás
A link a vágólapra másolva!