Grillezett afrikai harcsa salátával

Hozzávalók

  • (2 személyre) 2 db afrikai harcsa filé (2 személyre) 2 db afrikai harcsa filé
  • olivaolaj olivaolaj
  • friss fűszernövények) (petrezselyem friss fűszernövények) (petrezselyem
  • majoranna majoranna
  • kapor kapor
  • zeller) fokhagyma zeller) fokhagyma
  • tengeri só tengeri só
  • 1 pohár natúr joghurt vagy kefir 1 pohár natúr joghurt vagy kefir
  • újburgonya újburgonya
  • pár csepp citromlé pár csepp citromlé
  • alufólia alufólia
  • száraz fehér bor száraz fehér bor

Elkészítés

1/2 dl olivaolajban alaposan elkeverek pár csepp citromlevet, zúzott fokhagymát, a fűszereket, és az apróra vágott zellert. Kb. 1 órára beleforgatom a halfiléket, és a hűtőbe teszem. A burgonyát tisztítás után egyben megfőzöm, kihűlés után felkarikázom. A halfiléket lecsöpögtetem, alufóliába tekerem, és mielőtt lezárnám a "csomagocskákat", kevés száraz fehérbort locsolok rá.

Sütőben kb. 20 percig a lezárt fóliában párolom, majd a sütő grillező részén kb. 5-10 percig a fólia kinyitása után pirosra grillezem. A kefirben vagy joghurtban elkeverek 1 kiskanál olivaolajat, és a friss, apróra vágott kaprot, némi tengeri sót, és a burgonyákkal óvatosan összekeverem. A halfilé mellé tálalom.