Grillezett lazac burgonyasalátával

Hozzávalók

  • 4 szelet lazac 4 szelet lazac
  • 3/4 teáskanál só 3/4 teáskanál só
  • 1 evőkanál olaj 1 evőkanál olaj
  • citromszeletek citromszeletek
  • kapor kapor

Elkészítés

Először elkészítjük a salátát. Pucold meg és szeleteld fel a burgonyát és a retket. Tedd a burgonyát, a retket és a kaprit egy tálba.

Burgonyasaláta hozzávalók

  • 800 g főtt burgonya lehűtve
  • 1 csomó retek
  • 2 evőkanál kapribogyó
  • 1 evőkanál petrezselyem
  • kapor vagy metélőhagyma
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál víz
  • 2 evőkanál olaj

Vágd finomra a zöld fűszereket. Keverd össze a citromlevet a vizet és az olajat. Öntsd a burgonyára és hagyd állni 30 percig.

Tisztítsd meg a halszeletek, szórd meg sóval és kend be olajjal. Hagyd állni kb 10-15 percet.

Grillezd a szeleteket mindkét oldalán 4-5 percig, majd tálald a burgonyasalátával. Díszítsd a lazacszeleteket citromkarikával!