Grillezett lazac burgonyasalátával
Hozzávalók
- 4 szelet lazac 4 szelet lazac
- 3/4 teáskanál só 3/4 teáskanál só
- 1 evőkanál olaj 1 evőkanál olaj
- citromszeletek citromszeletek
- kapor kapor
Elkészítés
Először elkészítjük a salátát. Pucold meg és szeleteld fel a burgonyát és a retket. Tedd a burgonyát, a retket és a kaprit egy tálba.
Burgonyasaláta hozzávalók
- 800 g főtt burgonya lehűtve
- 1 csomó retek
- 2 evőkanál kapribogyó
- 1 evőkanál petrezselyem
- kapor vagy metélőhagyma
- 1 evőkanál citromlé
- só
- 1 evőkanál víz
- 2 evőkanál olaj
Vágd finomra a zöld fűszereket. Keverd össze a citromlevet a vizet és az olajat. Öntsd a burgonyára és hagyd állni 30 percig.
Tisztítsd meg a halszeletek, szórd meg sóval és kend be olajjal. Hagyd állni kb 10-15 percet.
Grillezd a szeleteket mindkét oldalán 4-5 percig, majd tálald a burgonyasalátával. Díszítsd a lazacszeleteket citromkarikával!
Másolás
A link a vágólapra másolva!