Grillezett süllő kapros túróstésztával

Hozzávalók

  • 8 szelet tengeri süllő 8 szelet tengeri süllő
  • 20 dkg lebbencs tészta 20 dkg lebbencs tészta
  • 4 szelet bacon 4 szelet bacon
  • 25 dkg túró 25 dkg túró
  • 1 doboz tejföl 1 doboz tejföl
  • 1 csokor kapor 1 csokor kapor
  • só só
  • bors bors
  • 2 evőkanál vaj a hal sütéséhez 2 evőkanál vaj a hal sütéséhez
  • 2 evőkanál olívaolaj 2 evőkanál olívaolaj

Elkészítés

A halfiléket szórjuk be sóval, durvára őrölt borssal és kevéske szárított kaporra. Csorgassunk rá olívaolajat, majd sütésig tegyük a hűtőszekrénybe.

A felkockázott szalonnát egy nagy serpenyőben pirítsuk meg, majd vegyük le a tűzről. Keverjük hozzá a kifőzött tésztát, a szétmorzsolt túrót és a tejfölt. Sóval, összevágott kaporral és kevéske őrölt borssal ízesítsük. Öntsük egy tűzálló tálba, majd előmelegített sütőben 160 fokon süssük 25 percig.

Egy serpenyőben forrósítsuk fel a vajat, tegyük bele a befűszerezett halakat. Mindkét oldalukat süssük két-két percig, míg szép piros lesz.

Tálaláskor tegyünk a tányér közepére a kockára felvágott és megsütött túróstésztából, majd helyezzünk rá a megsütött halszeletekből. Díszítsük paradicsommal.