Grillezett süllő kapros túróstésztával
Hozzávalók
- 8 szelet tengeri süllő 8 szelet tengeri süllő
- 20 dkg lebbencs tészta 20 dkg lebbencs tészta
- 4 szelet bacon 4 szelet bacon
- 25 dkg túró 25 dkg túró
- 1 doboz tejföl 1 doboz tejföl
- 1 csokor kapor 1 csokor kapor
- só só
- bors bors
- 2 evőkanál vaj a hal sütéséhez 2 evőkanál vaj a hal sütéséhez
- 2 evőkanál olívaolaj 2 evőkanál olívaolaj
Elkészítés
A halfiléket szórjuk be sóval, durvára őrölt borssal és kevéske szárított kaporra. Csorgassunk rá olívaolajat, majd sütésig tegyük a hűtőszekrénybe.
A felkockázott szalonnát egy nagy serpenyőben pirítsuk meg, majd vegyük le a tűzről. Keverjük hozzá a kifőzött tésztát, a szétmorzsolt túrót és a tejfölt. Sóval, összevágott kaporral és kevéske őrölt borssal ízesítsük. Öntsük egy tűzálló tálba, majd előmelegített sütőben 160 fokon süssük 25 percig.
Egy serpenyőben forrósítsuk fel a vajat, tegyük bele a befűszerezett halakat. Mindkét oldalukat süssük két-két percig, míg szép piros lesz.
Tálaláskor tegyünk a tányér közepére a kockára felvágott és megsütött túróstésztából, majd helyezzünk rá a megsütött halszeletekből. Díszítsük paradicsommal.
Másolás
A link a vágólapra másolva!