Gyors halfilé sütőben

Hozzávalók

  • 1 db póréhagyma 1 db póréhagyma
  • 100 g gomba 100 g gomba
  • pl. csiperke pl. csiperke
  • 1 evőkanál vaj 1 evőkanál vaj
  • 400 g tengeri halfilé 400 g tengeri halfilé
  • 1/2 citrom leve 1/2 citrom leve
  • 1 dl víz 1 dl víz
  • 3 teáskanál szárított tárkony 3 teáskanál szárított tárkony
  • 3 evőkanál aprított kapor 3 evőkanál aprított kapor
  • 1 teáskanál só 1 teáskanál só
  • fehér bors fehér bors
  • 2 dl tejföl 2 dl tejföl
  • 2 dl reszelt sajt 2 dl reszelt sajt

Elkészítés

Kapcsold a sütőt 200 fokra. Szeleteld fel a póréhagymát és a gombát. A vajon süsd meg a gombát és a póréhagymát majd tedd egy tűzálló tálba. Tedd a halat a gombás keverékre. Facsard a citrom levét a halra és öntsd fel a vízzel. Szórd meg a tárkonnyal és a kaporral. Sózd, borsozd majd takard be a tejföllel. Szórd meg sajttal. Sütési idő 20-25 perc.

Tálald tört burgonyával és párolt cukorborsóval.