Hagymás-szardellás lepény

Hozzávalók

  • 100 g margarin 100 g margarin
  • 1,5 dl liszt 1,5 dl liszt
  • 1 tojás sárgája 1 tojás sárgája
  • 7 közepes méretű hagyma 7 közepes méretű hagyma
  • 4 szardella filé 4 szardella filé
  • 1,5 dl reszelt sajt 1,5 dl reszelt sajt
  • 1 tojás 1 tojás
  • 1 1
  • 5 dl főzőtejszín 5 dl főzőtejszín
  • 1/2 teáskanál só 1/2 teáskanál só
  • margarin a hagyma sütéséhez margarin a hagyma sütéséhez
  • sütőforma kb. 25 cm átmérőjű sütőforma kb. 25 cm átmérőjű

Elkészítés

Kapcsold a sütőt 225 fokra. Készítsd el a lepény tésztát: darabold fel a vajat, add hozzá a tojás sárgáját, a lisztet. Dolgozd össze gyorsan a tésztát és tedd a hűtőbe kb. 30 percre pihenni. Utána nyomkodd bele a formába, szurkáld meg az alját villával. Süsd elő a tésztát 10 percig.

Pucold majd szeleteld fel a hagymát vékonyan. Margarinon süsd a hagymaszeleteket kb. 5 percig majd a tésztára terítsd el. Darabold fel a szardella filéket és tedd a hagymára, szórd meg sajttal. Keverd össze a tojást és a tejszínt és sózd meg. Végül öntsd a tejszínes keveréket a tésztára. Süsd kb. 15-20 percig a sütő közepén. Tálald zöld salátával.