Hal mexikói módra
Hozzávalók
- 40 dkg tőkehal- 40 dkg tőkehal-
- fekete tőkehal filé vagy gránátoshal fekete tőkehal filé vagy gránátoshal
- 1 piros csilipaprika 1 piros csilipaprika
- 1 hagyma 1 hagyma
- 4 db zellerszár 4 db zellerszár
- 1 evőkanál olaj 1 evőkanál olaj
- 3 dl hosszúszemű rizs 3 dl hosszúszemű rizs
- 1/2 dl paradicsompüré 1/2 dl paradicsompüré
- 1 evőkanál cukor (ha lehet barna) 1 evőkanál cukor (ha lehet barna)
- 6 dl víz 6 dl víz
- 1 teáskanál só 1 teáskanál só
- 1 lime facsart leve 1 lime facsart leve
- 1 dl apróra vágott petrezselyem 1 dl apróra vágott petrezselyem
Elkészítés
Mosd meg a chilit majd távolítsd el a magját. Vágd fel apróra. Vágd fel a hagymát és a zellert is. Melegítsd fel az olajat és pirítsd meg a hagymát a csilit és a zellert. Add hozzá a rizst, a paradicsompürét és a cukrot. Öntsd fel vízzel és a só felét is tedd bele. Hagyd főni lassú tüzön kb 15 percig.
Közben darabold fel a halfilét kissebb darabokra, sózd be és ízesítsd a lime szaftjával. Tedd a haldarabokat a rizsre és hagyd főni még 5 percig. Ha kész, szórd meg a petrezselyemmel. Tálald salátával és friss bagettel.
Másolás
A link a vágólapra másolva!