Hal mexikói módra

Hozzávalók

  • 40 dkg tőkehal- 40 dkg tőkehal-
  • fekete tőkehal filé vagy gránátoshal fekete tőkehal filé vagy gránátoshal
  • 1 piros csilipaprika 1 piros csilipaprika
  • 1 hagyma 1 hagyma
  • 4 db zellerszár 4 db zellerszár
  • 1 evőkanál olaj 1 evőkanál olaj
  • 3 dl hosszúszemű rizs 3 dl hosszúszemű rizs
  • 1/2 dl paradicsompüré 1/2 dl paradicsompüré
  • 1 evőkanál cukor (ha lehet barna) 1 evőkanál cukor (ha lehet barna)
  • 6 dl víz 6 dl víz
  • 1 teáskanál só 1 teáskanál só
  • 1 lime facsart leve 1 lime facsart leve
  • 1 dl apróra vágott petrezselyem 1 dl apróra vágott petrezselyem

Elkészítés

Mosd meg a chilit majd távolítsd el a magját. Vágd fel apróra. Vágd fel a hagymát és a zellert is. Melegítsd fel az olajat és pirítsd meg a hagymát a csilit és a zellert. Add hozzá a rizst, a paradicsompürét és a cukrot. Öntsd fel vízzel és a só felét is tedd bele. Hagyd főni lassú tüzön kb 15 percig.

Közben darabold fel a halfilét kissebb darabokra, sózd be és ízesítsd a lime szaftjával. Tedd a haldarabokat a rizsre és hagyd főni még 5 percig. Ha kész, szórd meg a petrezselyemmel. Tálald salátával és friss bagettel.