Halak panírozása másképp
Hozzávalók
- 1½ kg hal (ponty 1½ kg hal (ponty
- keszeg stb.) keszeg stb.)
- só só
- durvára őrölt bors durvára őrölt bors
- piros paprika piros paprika
- tört fokhagyma tört fokhagyma
- kakukkfű kakukkfű
- rizsliszt rizsliszt
- kukoricadara kukoricadara
- mangalica zsír a sütéshez mangalica zsír a sütéshez
Elkészítés
A hal sütéséhez általában használt paprikás liszten kívül még számos más módszer lehetséges. A kifilézett halszeleteket írdaljuk be legalább 5 mm sűrűségben a hátizom résznél. Így az ipszilon-szálkák szinte felszívódnak sütésnél. Daraboljuk fel, sózzuk gyengén majd tegyük félre fél órára.
Fűszerezéshez használhatunk durva őrlésű borsot vagy tört fokhagymát vagy kakukkfüvet. Utána forgassuk rizslisztbe vagy kukoricadarába. Próbáljuk ki ezzel is és azzal is.
Tegyük fel a mangalica zsírt melegedni, süssük a halszeleteket lassú tűzön.
Másolás
A link a vágólapra másolva!