Halikraleves II.
Hozzávalók
- 1 ponty feje 1 ponty feje
- farka és ikrája farka és ikrája
- 1 fej hagyma 1 fej hagyma
- 2 szál sárgarépa 2 szál sárgarépa
- 2 szál petrezselyemgyökér 2 szál petrezselyemgyökér
- 2 evőkanál tejföl 2 evőkanál tejföl
- 1 babérlevél 1 babérlevél
- vaj vaj
- pirospaprika pirospaprika
Elkészítés
A hal alkotórészeit sós vízben megfőzöm, sárgarépával, a gyökérrel, a babérlevéllel, sóval. A zöldség megpuhulása után vékony vajas, hagymás rántással berántom. Belekeverem a tejfölt. A levesestálba csak a lé és az ikra kerül. Pirított zsemlekockával tálalom.
Másolás
A link a vágólapra másolva!