Halkocsonya tengeri halból
Hozzávalók
- 50-70 dkg halfilé 50-70 dkg halfilé
- 2-3 citrom 2-3 citrom
- 2-3 babérlevél 2-3 babérlevél
- só só
- fehérbors fehérbors
- 1 csomag zselatinpor vagy levél 1 csomag zselatinpor vagy levél
- 1 csokor kapor 1 csokor kapor
- 1 vöröshagyma felkarikázva 1 vöröshagyma felkarikázva
- leforrázva. leforrázva.
Elkészítés
A halfilét 1-1,5 liter vízben babérlevéllel, egy kettévágott citrommal és egy másik kicsavart levével, sóval, fehér borssal ízesítve feltesszük főni. A halfilét kiszedjük, a hallét leszűrjük, felforraljuk, hozzáadjuk a zselatint és hűlni hagyjuk. A formába kevés kocsonyaalapot öntünk, dermedni hagyjuk, elrendezzük benne a halhúst, a kaporágacskákat, a hagymakarikákat, a citromszeleteket, és felöntjük a többi kocsonyaalappal. Ügyeljünk arra, hogy a kocsonya állaga mindig megfelelő legyen, mert csak így lesz szép, amikor a formából kiborítjuk a kész halkocsonyát.
Másolás
A link a vágólapra másolva!