Halkocsonya tengeri halból

Hozzávalók

  • 50-70 dkg halfilé 50-70 dkg halfilé
  • 2-3 citrom 2-3 citrom
  • 2-3 babérlevél 2-3 babérlevél
  • só só
  • fehérbors fehérbors
  • 1 csomag zselatinpor vagy levél 1 csomag zselatinpor vagy levél
  • 1 csokor kapor 1 csokor kapor
  • 1 vöröshagyma felkarikázva 1 vöröshagyma felkarikázva
  • leforrázva. leforrázva.

Elkészítés

A halfilét 1-1,5 liter vízben babérlevéllel, egy kettévágott citrommal és egy másik kicsavart levével, sóval, fehér borssal ízesítve feltesszük főni. A halfilét kiszedjük, a hallét leszűrjük, felforraljuk, hozzáadjuk a zselatint és hűlni hagyjuk. A formába kevés kocsonyaalapot öntünk, dermedni hagyjuk, elrendezzük benne a halhúst, a kaporágacskákat, a hagymakarikákat, a citromszeleteket, és felöntjük a többi kocsonyaalappal. Ügyeljünk arra, hogy a kocsonya állaga mindig megfelelő legyen, mert csak így lesz szép, amikor a formából kiborítjuk a kész halkocsonyát.