Halpaprikás
Hozzávalók
- 1-1/2 db ponty 1-1/2 db ponty
- 6 fej vereshagyma 6 fej vereshagyma
- 2 késhegynyi paprika 2 késhegynyi paprika
- 1 késhegynyi só 1 késhegynyi só
Elkészítés
Vereshagymát megtisztítva, szeletekre vágjuk, ezt feltesszük és bő vízben puhára főzzük sóval. Ha a hagyma puha, áttörjük szitán. Ezzel egyidejűleg a halat megtisztítjuk, megmossuk, a belét vigyázva kivesszük. A halat felbontva mosni nem szabad. Azután kétujjnyi szeletekre vágva, belerakjuk a lábasba, ráöntjük a hagymás levet, úgy, hogy jól ellepje és fedő alatt főzzük, míg fel nem forr. Ha felforrt, ízlés szerint paprikát teszünk bele és lassan tovább főzzük fedő nélkül. Más módon a hagymát nem is kell külön megfőzni, hanem a nyers hal alá rakva ezzel együtt főzzük.
Másolás
A link a vágólapra másolva!