Halpörkölt
Hozzávalók
- 3 nagy fej hagyma 3 nagy fej hagyma
- két kanál szegedi rózsapaprika két kanál szegedi rózsapaprika
- 2 kg hal (harcsa 2 kg hal (harcsa
- ponty ponty
- kecsege) kecsege)
- só só
Elkészítés
3 nagy fej vöröshagymát apróra vágunk, vaslábasban forró zsírba tesszük és mikor szép aranypirosra pirult a hagyma, két kanál szegedi rózsapaprikát keverünk közéje és két liter hideg vizet. Két óráig hagyjuk fedő alatt lassú tűzön forrni. Ezalatt két kiló halat, miután szépen megtisztítottuk és megmostuk őket, feldaraboljuk és egy mély tálban besózzuk. A két óra elteltével a hagyma teljesen szétfőtt, úgy hogy darabjait nem is lehet látni, a vize is majdnem teljesen elfőtt, a halakat és a sós lét, melyet a hal engedett, hozzáöntjük és fedő nélkül 15-20 percig hagyjuk forrni. Tarhonyával, ecetes uborkával vagy zöldpaprikával tálaljuk.
Másolás
A link a vágólapra másolva!