Harcsa hurka-krémmel

Hozzávalók

  • (4 főre) 60 dkg harcsafilé (4 főre) 60 dkg harcsafilé
  • 20 dkg véres hurka 20 dkg véres hurka
  • 4 dl borjú vagy szárnyas alaplé 4 dl borjú vagy szárnyas alaplé
  • 1 dl tejföl 1 dl tejföl
  • 10 dkg vaj 10 dkg vaj
  • 60 dkg savanyú káposzta 60 dkg savanyú káposzta
  • 15 dkg füstölt tokaszalonna 15 dkg füstölt tokaszalonna

Elkészítés

A kisütött szalonna zsírján elősütöm a halfiléket. Kiveszem az edényből, hozzá rakom a savanyú káposztát, a kockára vágott sült szalonnát, a harcsa filét és 2-3 perc alatt készre párolom őket. Ha szükséges hozzá teszek még az alapléből egy keveset. A véres hurkát felfőzöm az alaplében. Kevés tejföllel turmixolom, sűrűn átpasszírozom, majd vajjal dúsítom. A harcsafiléket a káposzta halomhoz tálalom és közben meglocsolom a hurkakrémmel.