Harcsa hurka-krémmel
Hozzávalók
- (4 főre) 60 dkg harcsafilé (4 főre) 60 dkg harcsafilé
- 20 dkg véres hurka 20 dkg véres hurka
- 4 dl borjú vagy szárnyas alaplé 4 dl borjú vagy szárnyas alaplé
- 1 dl tejföl 1 dl tejföl
- 10 dkg vaj 10 dkg vaj
- 60 dkg savanyú káposzta 60 dkg savanyú káposzta
- 15 dkg füstölt tokaszalonna 15 dkg füstölt tokaszalonna
Elkészítés
A kisütött szalonna zsírján elősütöm a halfiléket. Kiveszem az edényből, hozzá rakom a savanyú káposztát, a kockára vágott sült szalonnát, a harcsa filét és 2-3 perc alatt készre párolom őket. Ha szükséges hozzá teszek még az alapléből egy keveset. A véres hurkát felfőzöm az alaplében. Kevés tejföllel turmixolom, sűrűn átpasszírozom, majd vajjal dúsítom. A harcsafiléket a káposzta halomhoz tálalom és közben meglocsolom a hurkakrémmel.
Másolás
A link a vágólapra másolva!