Harcsafilé metélttel és tejfeles káposztával

Hozzávalók

  • 30 dkg harcsafilé 30 dkg harcsafilé
  • 30 dkg savanyú káposzta 30 dkg savanyú káposzta
  • 10 dkg füstölt szalonna 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 fej vöröshagyma 1 fej vöröshagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma 4-5 gerezd fokhagyma
  • 1 csípős hegyes paprika 1 csípős hegyes paprika
  • 2 csomag petrezselyem 2 csomag petrezselyem
  • 1 dl fehér bor 1 dl fehér bor
  • 1 evőkanál tejföl 1 evőkanál tejföl
  • 30 dkg széles metélt 30 dkg széles metélt
  • 0,5 dl olaj 0,5 dl olaj
  • 0,5 dl víz 0,5 dl víz
  • só só
  • bors bors

Elkészítés

A harcsafilészeletet megsózzuk és tört fokhagymával ádörzsöljük. A szalonnát kis kockákra vágjuk, megpároljuk rajta az apróra vágott hagymát. A savanyú káposztát átmossuk tiszta vízzel majd rátesszük a szalonnás hagymára, hozzáüntjük a bort és sóval-borssal ízesítjük majd így pároljuk puhára. Egy tűzálló edénybe tesszük a harcsafilét és ráhelyezzük a káposztát és a tetejére a tejfölt, hogy beborítsa az egészet. 210 fokon 15-20 percig sütjük.

Köretként főzzük ki a széles metéltet, 2-3 gerezd fokhagymát reszeljünk le krémnek. Az erős paprikát és a petrezselymet vágjuk össze apró darabokra. Egy felhevített serpenyőbe öntsük bele az olajat és amikor már nagyon forró öntsük bele a paprikát, fokhagymát, petrezselymet. Nagyon fog sisteregni ezért az odakészített vízzel öntsük föl, hogy ne égjen le. A víz hirtelen elpárolog, ekkor nagy gőz lesz. Erre öntsük a tésztát és jól forgassuk össze.