Harcsapaprikás
Hozzávalók
- (4 személyre) 700 g harcsafilé (4 személyre) 700 g harcsafilé
 - 80 g vöröshagyma 80 g vöröshagyma
 - 70 g zsír 70 g zsír
 - 100 g zöldpaprika 100 g zöldpaprika
 - 100 g paradicsom 100 g paradicsom
 - 2 dl tejföl 2 dl tejföl
 - 20 g liszt 20 g liszt
 - 10 g fűszerpaprika 10 g fűszerpaprika
 - 1 csomag kapor 1 csomag kapor
 - só só
 - fokhagyma fokhagyma
 - köménymag köménymag
 
Elkészítés
A harcsafilét megfelelően daraboljuk (szeletre, kockára), sózzuk, majd a felforrósított zsírban mindkét oldalán elősütjük, aztán a zsírból kivéve félretesszük. A hagymát finomra, a paprikát, paradicsomot apró kockára vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk. A zsírban a hagymát megfuttatjuk és elkészítjük a pörköltalapot, majd a halat beleteszük. Pár percnyi forralás után a tejfölből és a lisztből készült habarással behabarjuk, átforraljuk és utána ízesítjük. A kevergetést mellőzzük, csak rázogatással mozgassuk, mert a szeletek összetörnek. Forrón tálaljuk, köretként galuskát, túrós csuszát, vagy bármilyen tésztaköretet adhatunk.
Másolás
A link a vágólapra másolva!
