Harcsapaprikás

Hozzávalók

  • (4 személyre) 700 g harcsafilé (4 személyre) 700 g harcsafilé
  • 80 g vöröshagyma 80 g vöröshagyma
  • 70 g zsír 70 g zsír
  • 100 g zöldpaprika 100 g zöldpaprika
  • 100 g paradicsom 100 g paradicsom
  • 2 dl tejföl 2 dl tejföl
  • 20 g liszt 20 g liszt
  • 10 g fűszerpaprika 10 g fűszerpaprika
  • 1 csomag kapor 1 csomag kapor
  • só só
  • fokhagyma fokhagyma
  • köménymag köménymag

Elkészítés

A harcsafilét megfelelően daraboljuk (szeletre, kockára), sózzuk, majd a felforrósított zsírban mindkét oldalán elősütjük, aztán a zsírból kivéve félretesszük. A hagymát finomra, a paprikát, paradicsomot apró kockára vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk. A zsírban a hagymát megfuttatjuk és elkészítjük a pörköltalapot, majd a halat beleteszük. Pár percnyi forralás után a tejfölből és a lisztből készült habarással behabarjuk, átforraljuk és utána ízesítjük. A kevergetést mellőzzük, csak rázogatással mozgassuk, mert a szeletek összetörnek. Forrón tálaljuk, köretként galuskát, túrós csuszát, vagy bármilyen tésztaköretet adhatunk.