Harcsapaprikás
Hozzávalók
- (4 személyre) 700 g harcsafilé (4 személyre) 700 g harcsafilé
- 80 g vöröshagyma 80 g vöröshagyma
- 70 g zsír 70 g zsír
- 100 g zöldpaprika 100 g zöldpaprika
- 100 g paradicsom 100 g paradicsom
- 2 dl tejföl 2 dl tejföl
- 20 g liszt 20 g liszt
- 10 g fűszerpaprika 10 g fűszerpaprika
- 1 csomag kapor 1 csomag kapor
- só só
- fokhagyma fokhagyma
- köménymag köménymag
Elkészítés
A harcsafilét megfelelően daraboljuk (szeletre, kockára), sózzuk, majd a felforrósított zsírban mindkét oldalán elősütjük, aztán a zsírból kivéve félretesszük. A hagymát finomra, a paprikát, paradicsomot apró kockára vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk. A zsírban a hagymát megfuttatjuk és elkészítjük a pörköltalapot, majd a halat beleteszük. Pár percnyi forralás után a tejfölből és a lisztből készült habarással behabarjuk, átforraljuk és utána ízesítjük. A kevergetést mellőzzük, csak rázogatással mozgassuk, mert a szeletek összetörnek. Forrón tálaljuk, köretként galuskát, túrós csuszát, vagy bármilyen tésztaköretet adhatunk.
Másolás
A link a vágólapra másolva!