Kapros lepényhal
Hozzávalók
- (1 adag) 180 g lepényhalfilé (1 adag) 180 g lepényhalfilé
- 1/2 teáskanál só 1/2 teáskanál só
- 2-2 evőkanál aprított kapor 2-2 evőkanál aprított kapor
- 1 dl tej 1 dl tej
- 2 teáskanál liszt 2 teáskanál liszt
- 1 evőkanál reszelt sajt 1 evőkanál reszelt sajt
- bors bors
Elkészítés
Kapcsold be a sütőt 225 fokra. Sózd meg a filét, teríts el rajta 2 evőkanál kaprot. Göngyöld össze és tedd tűzálló tálba. Takard be fóliával és tedd be a sütőbe 20 percre.
A sütés közben keletkezett hallevet öntsd egy lábasba. Öntsd bele a tej felét és forrald fel. Kavard össze a maradék tejet a liszttel és öntsd a lábasba. Forrald a szószt kis lángon kb 3 percig. keverd bele a maradék kaprot és ízesítsd sóval, borssal.
Öntsd a szószt a halra és szórd meg a reszelt sajttal, majd süsd a sütő felső részén 8-10 percig. Tálald főtt burgonyával.
Másolás
A link a vágólapra másolva!