Kapros lepényhal

Hozzávalók

  • (1 adag) 180 g lepényhalfilé (1 adag) 180 g lepényhalfilé
  • 1/2 teáskanál só 1/2 teáskanál só
  • 2-2 evőkanál aprított kapor 2-2 evőkanál aprított kapor
  • 1 dl tej 1 dl tej
  • 2 teáskanál liszt 2 teáskanál liszt
  • 1 evőkanál reszelt sajt 1 evőkanál reszelt sajt
  • bors bors

Elkészítés

Kapcsold be a sütőt 225 fokra. Sózd meg a filét, teríts el rajta 2 evőkanál kaprot. Göngyöld össze és tedd tűzálló tálba. Takard be fóliával és tedd be a sütőbe 20 percre.

A sütés közben keletkezett hallevet öntsd egy lábasba. Öntsd bele a tej felét és forrald fel. Kavard össze a maradék tejet a liszttel és öntsd a lábasba. Forrald a szószt kis lángon kb 3 percig. keverd bele a maradék kaprot és ízesítsd sóval, borssal.

Öntsd a szószt a halra és szórd meg a reszelt sajttal, majd süsd a sütő felső részén 8-10 percig. Tálald főtt burgonyával.