Kapros sült hal
Hozzávalók
- (4 személyre) 1kg fagyasztott tengeri haltörzs (tőkehal (4 személyre) 1kg fagyasztott tengeri haltörzs (tőkehal
- heck) heck)
- fél liter tejszín fél liter tejszín
- 1 dl kapor 1 dl kapor
- 1 teáskanál só 1 teáskanál só
- 3 evőkanál ketchup 3 evőkanál ketchup
- 2 evőkanál vaj 2 evőkanál vaj
- citromos bors citromos bors
Elkészítés
A halat olvaszd ki és helyezd bele egy sütőformába. Sózd és borsozd meg. A ketchuppal kend be a tetejét és helyezd rá az apróra vágott kaprot. Tegyél egy kis vajat a kaporra. Öntsd rá a tejszínt és esetleg még egy kis tejet ha több szószt akarsz. A sütőben 225 oC-on süsd kb. 40 percig.
Szervírozd párolt zöldségekkel és főtt burgonyával.
Másolás
A link a vágólapra másolva!