Kapros sült hal

Hozzávalók

  • (4 személyre) 1kg fagyasztott tengeri haltörzs (tőkehal (4 személyre) 1kg fagyasztott tengeri haltörzs (tőkehal
  • heck) heck)
  • fél liter tejszín fél liter tejszín
  • 1 dl kapor 1 dl kapor
  • 1 teáskanál só 1 teáskanál só
  • 3 evőkanál ketchup 3 evőkanál ketchup
  • 2 evőkanál vaj 2 evőkanál vaj
  • citromos bors citromos bors

Elkészítés

A halat olvaszd ki és helyezd bele egy sütőformába. Sózd és borsozd meg. A ketchuppal kend be a tetejét és helyezd rá az apróra vágott kaprot. Tegyél egy kis vajat a kaporra. Öntsd rá a tejszínt és esetleg még egy kis tejet ha több szószt akarsz. A sütőben 225 oC-on süsd kb. 40 percig.

Szervírozd párolt zöldségekkel és főtt burgonyával.