Kolbásszal tűzdelt fokhagymás balinsült

Hozzávalók

  • Legalább egy 1,5 kg-os balin Legalább egy 1,5 kg-os balin
  • füstölt szalonna füstölt szalonna
  • paprikás kolbász paprikás kolbász
  • só. só.

Elkészítés

Megtisztítjuk, kibelezzük a legalább másfél kilós balint. Az irdalást gondosan végezzük el, 3 mm körüli sűrűségben. Kívül-belül sóval bedörzsöljük, majd apróra vágott, vagy őrölt fokhagymát dörzsölünk bele az irdalásba. Füstölt szalonnát és paprikás (csabai) kolbászt vékony szeletekre, csíkokra vágunk és végig a hal testén sűrűn megtűzdeljük az irdalást ezzel a vagdalékkal. Forró sütőben sütjük, megforgatva, a kisűlt zsírral beecsetelve, ropogósra.