Korhelyhalászlé

Hozzávalók

  • 1 kg hal 1 kg hal
  • 5 dkg zsír 5 dkg zsír
  • 3 fej hagyma 3 fej hagyma
  • 15 dkg sárgarépa 15 dkg sárgarépa
  • 15 dkg gyökér 15 dkg gyökér
  • 1 zeller 1 zeller
  • 1 evőkanál paprika 1 evőkanál paprika
  • só só
  • 1 pohár tejföl 1 pohár tejföl
  • 1 tojás sárgája 1 tojás sárgája
  • ecet ecet
  • 1 babérlevél 1 babérlevél
  • 1 kk. kristálycukor 1 kk. kristálycukor
  • kenyér kenyér

Elkészítés

A bográcsban felhevítem a zsírt, a hagymát apróra vágom és a zsírban megpirítom, meghintem a paprikával, és felengedem kb. 3 liternyi vízzel. Mikor forr, beleteszem a feldarabolt halat. és háromnegyed órán át időnként rázogatva főzöm. Áttöröm, leszűröm, sózom és a lében megfőzöm a csíkokra vágott zöldségeket. Beleteszek egy babérlevelet, egy kanál ecetet és egy kávéskanál cukrot. A zöldségek puhulásakor behabarom a tejföllel elkevert tojássárgával és még 5 percet rotyogtatom. Pirított zsemlekockákkal tálalom.