Korhelyhalászlé
Hozzávalók
- 1 kg hal 1 kg hal
- 5 dkg zsír 5 dkg zsír
- 3 fej hagyma 3 fej hagyma
- 15 dkg sárgarépa 15 dkg sárgarépa
- 15 dkg gyökér 15 dkg gyökér
- 1 zeller 1 zeller
- 1 evőkanál paprika 1 evőkanál paprika
- só só
- 1 pohár tejföl 1 pohár tejföl
- 1 tojás sárgája 1 tojás sárgája
- ecet ecet
- 1 babérlevél 1 babérlevél
- 1 kk. kristálycukor 1 kk. kristálycukor
- kenyér kenyér
Elkészítés
A bográcsban felhevítem a zsírt, a hagymát apróra vágom és a zsírban megpirítom, meghintem a paprikával, és felengedem kb. 3 liternyi vízzel. Mikor forr, beleteszem a feldarabolt halat. és háromnegyed órán át időnként rázogatva főzöm. Áttöröm, leszűröm, sózom és a lében megfőzöm a csíkokra vágott zöldségeket. Beleteszek egy babérlevelet, egy kanál ecetet és egy kávéskanál cukrot. A zöldségek puhulásakor behabarom a tejföllel elkevert tojássárgával és még 5 percet rotyogtatom. Pirított zsemlekockákkal tálalom.
Másolás
A link a vágólapra másolva!