Körösi csukapörkölt

Hozzávalók

  • 1 kg csuka 1 kg csuka
  • 2 dkg füstölt szalonna 2 dkg füstölt szalonna
  • 2 fej vöröshagyma 2 fej vöröshagyma
  • 3 dkg pirospaprika 3 dkg pirospaprika
  • só só
  • fűszerek fűszerek
  • tej tej

Elkészítés

A megtisztított halat tejben 1 órát áztatjuk, majd besózzuk. Ez alatt a füstölt szalonnát kisütjük, majd benne megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát. Pirospaprikát adunk hozzá. A belerakott halszeleteket átkavarjuk, és rövid lére felöntjük úgy, hogy a halszeleteket csak félig lepje el a lé. Közepes tűzön 20 percig főzzük, közben ízlés szerint fűszerezzük. Körítésnek párolt rizst ajánlunk hozzá.