Körösi haltokány
Hozzávalók
- v40 dkg halhús v40 dkg halhús
- 5 dkg füstölt szalonna 5 dkg füstölt szalonna
- 5 dkg füstölt kolbász 5 dkg füstölt kolbász
- 1 db zöldpaprika 1 db zöldpaprika
- 1 db paradicsom 1 db paradicsom
- 1 dl étolaj 1 dl étolaj
- fűszerek: só fűszerek: só
- fehérbors fehérbors
- Delikát 8 Delikát 8
- fokhagyma fokhagyma
Elkészítés
Az apróra vágott szalonnát és kolbászt az étolajban megdinszteljük, majd a hosszú csíkokra vágott halhúst hozzáadva megpároljuk. Hozzáadjuk a darabolt zöldpaprikát és paradicsomot, felöntjük 4-5 dl vízzel és lassú tűzön készre, főzzük. A fűszerekkel tetszés szerint ízesítjük.
Bármilyen kifőtt tésztával, tarhonyával, galuskával tálaljuk.
Másolás
A link a vágólapra másolva!