Körösi haltokány

Hozzávalók

  • v40 dkg halhús v40 dkg halhús
  • 5 dkg füstölt szalonna 5 dkg füstölt szalonna
  • 5 dkg füstölt kolbász 5 dkg füstölt kolbász
  • 1 db zöldpaprika 1 db zöldpaprika
  • 1 db paradicsom 1 db paradicsom
  • 1 dl étolaj 1 dl étolaj
  • fűszerek: só fűszerek: só
  • fehérbors fehérbors
  • Delikát 8 Delikát 8
  • fokhagyma fokhagyma

Elkészítés

Az apróra vágott szalonnát és kolbászt az étolajban megdinszteljük, majd a hosszú csíkokra vágott halhúst hozzáadva megpároljuk. Hozzáadjuk a darabolt zöldpaprikát és paradicsomot, felöntjük 4-5 dl vízzel és lassú tűzön készre, főzzük. A fűszerekkel tetszés szerint ízesítjük.

Bármilyen kifőtt tésztával, tarhonyával, galuskával tálaljuk.