Körösi kapros, gombás busaragu
Hozzávalók
- 80 dkg busa lé 80 dkg busa lé
- 20 dkg vöröshagyma 20 dkg vöröshagyma
- 25 dkg gomba 25 dkg gomba
- 2O dkg koleszterinmentes tészta 2O dkg koleszterinmentes tészta
- 2 dl tejföl 2 dl tejföl
- 2 dl étolaj 2 dl étolaj
- fűszerek: só bors fűszerek: só bors
- pirospaprika pirospaprika
- őrölt kömény őrölt kömény
- Delikát 8 Delikát 8
- pirosarany pirosarany
- fokhagyma fokhagyma
- kapor kapor
Elkészítés
A 3x3 centiméteres haldarabokat ízlés szerint fűszerezzük só, bors, delikát, kömény, pirosarany és fokhagyma hozzáadásával, majd összekeverve a fűszerekkel kb. 25-30 percig állni hagyjuk.
Közben a földarabolt vöröshagymát olajban megdinszteljük, majd a földarabolt gombát hozzáadva megpároljuk. Pirospaprikával, színesítjük, felöntjük vízzel, és 25 percig főzzük. Ezután a fűszerezett halat beleöntjük, szükség szerint utána ízesítjük, és készre főzzük 15-20 perc alatt. Befejezés előtt a fölkevert tejfölt hozzáadjuk és felfőzzük.
?A darabolt kaprot hozzáadva, kifőtt tésztával tálaljuk.
Másolás
A link a vágólapra másolva!