Körösi kapros, gombás busaragu

Hozzávalók

  • 80 dkg busa lé 80 dkg busa lé
  • 20 dkg vöröshagyma 20 dkg vöröshagyma
  • 25 dkg gomba 25 dkg gomba
  • 2O dkg koleszterinmentes tészta 2O dkg koleszterinmentes tészta
  • 2 dl tejföl 2 dl tejföl
  • 2 dl étolaj 2 dl étolaj
  • fűszerek: só bors fűszerek: só bors
  • pirospaprika pirospaprika
  • őrölt kömény őrölt kömény
  • Delikát 8 Delikát 8
  • pirosarany pirosarany
  • fokhagyma fokhagyma
  • kapor kapor

Elkészítés

A 3x3 centiméteres haldarabokat ízlés szerint fűszerezzük só, bors, delikát, kömény, pirosarany és fokhagyma hozzáadásával, majd összekeverve a fűszerekkel kb. 25-30 percig állni hagyjuk.

Közben a földarabolt vöröshagymát olajban megdinszteljük, majd a földarabolt gombát hozzáadva megpároljuk. Pirospaprikával, színesítjük, felöntjük vízzel, és 25 percig főzzük. Ezután a fűszerezett halat beleöntjük, szükség szerint utána ízesítjük, és készre főzzük 15-20 perc alatt. Befejezés előtt a fölkevert tejfölt hozzáadjuk és felfőzzük.

?A darabolt kaprot hozzáadva, kifőtt tésztával tálaljuk.